Schimbare sediu social – Modificare importantă în cadrul unei firme

Schimbarea sediului social al unei societăți poate interveni din mai multe motive, fie expirarea valabilității vechiului sediu și imposibilitatea reînnoirii acestuia, fie obligativitatea schimbării – de exemplu, în cazul gazduirii sediului social la Cabinet de Avocatură, unde legea nu permite gazduirea sediului social pe mai mult de 1 an de zile, fie înstrăinarea imobilului unde societatea avea sediul social cu încetarea valabilității sediului – spre exemplu, atunci când acesta este stabilit într-un imobil (fie casa ori apartament), acesta se vinde, iar noul proprietar nu este de acord cu prelungirea valabilității acestuia.

Schimbare sediu social – acte necesare

 • Certificatul de înregistrare (CUI) – în original
 • Certificatul constatator (sediu / punct de lucru / terți) – în original 
 • Copie ultimul act constitutiv (cel mai recent)
 • Copie C.I asociat / asociați
 • Dovada dreptului de proprietate asupra imobilului unde se va stabili noul sediu social (contract de vânzare-cumpărare / închiriere, certificat de moștenitor etc.)

Schimbare sediu – Procedură și pași de urmat

Se va încheia un contract de prestări servicii între IMR Experts și dumneavoastră, ulterior îl vom trimite pe email, împreună cu factura de avans. După dovada achitării avansului sau, dacă se dorește din partea clientului, a tarifului integral, vom parcurge următorii pași:

 1. Ne transmiteți documentele enumerate mai sus;
 2. Redactăm toate documentele necesare;
 3. Vă transmitem documentele pentru a fi semnate;
 4. Ne trimiteți documentele înapoi, semnate, împreună cu documentele pe care vi le vom mai solicita – dacă va fi cazul;
 5. Depunem dosarul și ridicăm documentele originale, emise de Registrul Comerțului;
 6. Stabilim o întâlnire pentru a vă preda documentele.

În funcție de particularități, vă putem solicita documente suplimentare în vederea depunerii, în mod corect și complet, dosarului la Registrul Comerțului.

Exista și posibilitatea de a lucra exclusiv online, toată comunicarea și transmiterea documentelor (mai puțin documentele originale emise de ONRC) urmând a fi făcute prin intermediul email-ului.

Tariful pentru mențiunea – schimbare sediu – este de 390 LEI, taxele de la Registrul Comerțului, onorariul și deplasarea (dacă este cazul) fiind incluse. Consultați, AICI, lista cu servicii și tarife.

Pentru societățile cu mai mulți asociați se adaugă suma de 50 LEI pentru fiecare asociat în plus, reprezentând taxe de publicare în Monitorul Oficial per număr de caractere al Hotărârii AGA.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon +40 745 91 46 19 sau accesând pagina noastră de contact (click AICI).