Radierea sau închiderea unei firme

Procesul radiere sau închidere a unei firme este unul de lunga durată – aproximativ 35-40 de zile, și se face în două etape:

 1. Depunerea cererii pentru dizolvare și lichidare;
 2. Radierea din Registrul Comerțului.

Dacă doriți să închideți o firmă, trebuie să țineți cont de câteva aspecte foarte importante, fără de care nu se poate radia societatea. Pentru a se admite cererea de dizolvare și lichidare a societății, aceasta trebuie să aibă sediul activ. Odată admisă cererea, Hotărârea AGA sau, după caz, Decizia Asociatului, va sta publicată in Monitorul Oficial timp de 30 de zile, ca termen de opoziție. Pentru etapa a 2-a, si anume radierea propriu-zisă, societatea trebuie sa nu aibă datorii către Stat și terți, deoarece este necesar bilanțul contabil de lichidare pe zero (0), în original, cu recipisa de la Anaf.

Radiere – închidere firmă – acte necesare

 • Certificatul Unic de Înregistrare – în original
 • Certificatele constatoare – sediu / punct de lucru / terți – în original
 • Bilanț contabil de lichidare pe zero – în original, cu recipisa de la Anaf

Radiere – închidere firmă – procedură și pași de urmat

Se va încheia un contract de prestări servicii între IMR Experts și dumneavoastră, ulterior îl vom trimite pe email, împreună cu factura de avans. După dovada achitării avansului sau, dacă se dorește din partea clientului, a tarifului integral, vom parcurge următorii pași:

 1. Ne transmiteți documentele enumerate mai sus;
 2. Redactăm toate documentele necesare;
 3. Vă transmitem documentele pentru a fi semnate;
 4. Ne trimiteți documentele înapoi, semnate, împreună cu documentele pe care vi le vom mai solicita – dacă va fi cazul;
 5. Depunem dosarul și ridicăm documentele originale, emise de Registrul Comerțului;
 6. Stabilim o întâlnire pentru a vă preda documentele originale, eliberate de Registrul Comerțului.

În funcție de particularități, vă putem solicita documente suplimentare în vederea depunerii, în mod corect și complet, dosarului la Registrul Comerțului.

Exista și posibilitatea de a lucra exclusiv online, toată comunicarea și transmiterea documentelor (mai puțin documentele originale emise de ONRC) urmând a fi făcute prin intermediul email-ului.

Puteți consulta, AICI, tarifele pentru Radiere – închidere firmă.

Pentru societățile cu mai mulți asociați se adaugă suma de 50 LEI pentru fiecare asociat în plus, reprezentând taxe de publicare în Monitorul Oficial per număr de caractere al Hotărârii AGA.

Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon +40 745 91 46 19 sau accesând pagina noastră de contact (click AICI).